latinica  ћирилица
20/09/2017 |  10:11 ⇒ 11:59 | Autor: RTRS

Dodik razgovarao sa radnicima "Željeznica"

U Palati Republike u Banjaluci održan je sastanak predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika sa predstavnicima željezničara.
Željezničari štrajkači - Foto: RTRS
Željezničari štrajkačiFoto: RTRS

Predstavnike željezničara predvodio je Zlatko Marin. Nakon sastanka nije bilo izjava, a Željezničari su najavili da će se javnosti obratiti u 12 časova, nakon kosultacija sa ostalim štrajkačima.

Dragan Peulić, jedan od štrajkača glađu je naveo da je po naređenju generalnog direktora u željezničku stanicu Banja Luka došao isljednik . On je tražio da oni daju izjave pošto su, kako je rekao, napisane disciplinske prijave zbog njihovog nedolaska na posao.

Prijave su, kako je rekao Peulić, stigle u banjalučku stanicu dok je delegacija štrajkača bila na sastanku sa predsjednikom Miloradom Dodikom.

Uprava "Željeznica Republike Srpske" pozvala je radnike da okončaju štrajk glađu i da se vrate svojim redovnim radnim obavezama, te da ne dozvole da njihov težak položaj koriste pojedinci i određene grupe iz Srpske i okruženja radi političke promocije i daljeg urušavanja ŽRS-a, kao i pokušaja urušavanja institucija sistema Srpske.

Izvor: RTRS, Nezavisne novine