latinica  ћирилица
21/09/2017 |  16:00 ⇒ 20:02 | Autor: RTRS

Novi Sad- Završava se manifestacija "Dani Srpske u Srbiji" (VIDEO)

Umjetničkim programom u Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu, večeras će biti zatvorena manifestacija "Dani Srpske u Srbiji" koja je počela 15. septembra.
Dani Srpske u Srbiji - Foto: RTRS
Dani Srpske u SrbijiFoto: RTRS

Novosađanima je predstavljena najatraktivnija turistička ponuda i proizvodi Republike Srpske. Turistička organizacija zadovoljna je postignutim efektima, a dugoročni će se, kažu, tek vidjeti, jer sve više građana Srbije posjećuje Srpsku .

U Srpskoj koja je poznata po gostoljubivosti ima šta da se vidi, ali i da se proba. Osim prirodnih ljepota i turističkih ruta, predstavljeni su kulinarstvo i vino. Među najatraktivnijimn destinacijama promovisani su Baljaluka, Trebinje, Јahorina, Bijeljina, Višegrad i Prijedor.

Kroz Višegrad je u prvoj polovini ove godine prošlo više od 200.000 turista, a u Trebinju je broj dolazaka i noćenja povećan je za 30 odsto.

Turistički karavan koji se organizuje već petu godinu zaredom zainteresovao je građane Srbije, bilo da su već posjetili Srpsku ili ne, a privukao je i brojne turiste iz Јordana i Sirije koji su bili u obilasku Novog Sada.

Planine, nacionalni parkovi, banje, rijeke, jezera... samo su dio turističke ponude Srpske koja je iz godine u godinu sve sadržajnija.

U Srpskoj je u ovoj godini registrovano 800.000 noćenja, a pretpostavlja se da je nezvanično posjetilo duplo više turista. Ovogodišnja manifestacija "Dani Srpske u Srbiji" imala je 32 programa. Od 15. septembra oko 800 učesnika predstavljalo je Republiku Srpsku kroz privredu, prosvjetu, nauku, kulturu i umjetnost.