latinica  ћирилица
21/09/2017 |  20:03 ⇒ 22/09/2017 | 10:27 | Autor: RTRS

Mještani Tulja ugostili požrtvovane vatrogasce (VIDEO)

Osim kiša koje su prethodnih dana ugasile sve požare u Hercegovini, trebinjske vatrogasce danas je obradovalo i lijepo druženje. Mještani sela Tulje vatrogascima su se zahvalili na svoj način.
Vatrogasci - Foto: RTRS
VatrogasciFoto: RTRS

Mjesto događaja - selo Tulje krajem jula prošle godine - vatrogasci se na temperaturi od 40 stepeni, po krševitom terenu, bore za svaku kuću. Epilog toga je da su svi domovi sačuvani, ali i da im zasluge mještani nisu zaboravili.

Mještanin Vaso Kolak ističe da nijedna kuća nije izgorjela zahvaljujući vatrogascima.

- Kako im je bilo, samo oni znaju. Ovo je naš znak pažnje da im zahvalimo, svi se sjete vatrogasaca kad gori i nema vode, a po kiši ih svi zaborave - kaže Vaso.

Danas su se uz trpezu priređenu u vatrogasnom domu svi počastili, prisjetili se teških dana tokom ljeta, ali i nasmijali anegdotama koje su ih znale oraspoložiti. Vatrogasci ističu da su svi bili na istom zadatku - i mještani i oni.

Vatrogasac Miroslav Vukasović zahvalio se svima koji su im pomagali kada je ljetos bilo najteže.

Tripo Ćuk, komandir vatrogasne jedinice Trebinje, kaže da su ponosni što nijedna kuća nije stradala u požaru i da su počastvovani ovim gestom mještana.

Nakon dva mjeseca bez ijednog slobodnog dana, konačno predah za vatrogasce, a sve je još i bolje kada je dan uljepšan na ovaj način.