latinica  ћирилица
22/09/2017 |  15:15 ⇒ 18:42 | Autor: RTRS

Јoš jedna generacija završila obuku na Policijskoj akademiji u Banjaluci (VIDEO)

Јoš jedna generacija završila je obuku na Policijskoj akademiji u Banjaluci. Doprinijeti bezbjednosti svih građana, štititi red,poredak i Ustav Republike Srpske i BiH zadatak je koji stoji pred 131 kadetom 18. klase.
Policijska akademija - Foto: RTRS
Policijska akademijaFoto: RTRS

U okviru ove svečanosti obilježno je 25 godina od početka policijskog obrazovanja,obuke i usavršavanja u MUP-u Srpske.

Sanja Tomić iz Bijeljine i Branko Petrović iz Ugljevika najbolji su među 131 kadetom koji su uspješno završili obuku na Policijskoj akademiji u Banjaluci.Kažu da nije bilo lako, ali kad nešto volite i želite rezultati neće izostati.

- Dobila sam posao u Bijeljini i vjerujem da ću ostvariti maksimalan uspjeh pokazati znanje i biti dobar i dogovoran policajac - rekla je Tomićeva.

- Velika mi je čast biti među najboljim kadetima - izjavio je Petrović.

Svi kadeti odmah će dobiti posao, obećao je ministar unutrašnjih poslova Dragan Lukač. Vjeruje da su policajci stekli dovoljno znanja da štite sve građane i Ustav Republike Srpske.

Osamnaest generacija koje su prošle obuku na Policijskoj akademiji najbolja je garancija da Republika Srpska ima obučenu i osposobljenu policiju i da je spremna odgovoriti svim zadacima, kaže načelnik Uprave za policijsko obrazovanje, Mile Šikman.

Uprava za policijsko obrazovanje MUP-a Republike Srpske sljedeći mjesec promovisaće novu 19. klasu na kojoj će biti školovano 220 policajaca u trajanju od 13,5 mjeseci.