latinica  ћирилица
24/09/2017 |  18:30 ⇒ 22:22 | Autor: RTRS

Nezvanično: Gagović novi načelnik opštine Trnovo (VIDEO)

Prema nezvaničnim podacima, na prijevremenim izborima za načelnika opštine Trnovo, pobijedio je kandidat SNSD-a Dragomir Gagović koji je osvojio 175 glasova više od protivkandidata Nenada Miševića iz SDS-a.
Dragomir Gagović - Foto: SRNA
Dragomir GagovićFoto: SRNA

I član Predsjedništva SNSD-a Staša Košarac izjavio je večeras Srni da je pobjednik današnjih prijevremenih izbora za načelnika opštine Trnovo kandidat te stranke Dragomir Gagović. Košarac je istakao da je Gagović osvojio oko 175 glasova više od kandidata SDS-a Nenada Mišovića.

Članovi i simpatizeri SNSD-a trubljenjem automobilskim sirenama i uz nošenje stranačkih zastava slave ulicama Trnova.

Košarac je ranije danas rekao da je optimistična vizija koju nudi Gagović, a to je da treba omogućiti građanima da u svojoj opštini i žive i rade.

Na današnjim prijevremenim izborima za načelnika opštine Trnovo glasala su 1.103 od 1.352 registrovana glasača ili 81,58 odsto, saopšteno je Srni iz Opštinske izborne komisije.

Na biračkim mjestima nisu zabilježene nepravilnosti, a izborni proces protekao je u najboljem redu.

Pravo glasa imalo je 1.409 birača, od kojih je 57 registrovano za glasanje putem pošte, a mogli su da se opredijele između dva kandidata - Dragomira Gagovića iz SNSD-a i Nenada Mišovića iz Srpske demokratske stranke.

Prijevremeni izbori u opštini Trnovo raspisani su jer je 9. jula iznenada preminuo načelnik Goran Vujičić iz SNSD-a.

Prioriteti sloga i ekonomija

Oba kandidata danas su sitakla da očekuju pobjedu. Dragomir Gagović iz SNSD-a ističe da je najveća šansa Trnova u otvaranju novih radnih mjesta u drvnoj industriji gdje, kaže, postoje dva zainteresovana investitora, kao i projektima koji se odnose na turizam, prije svega Јahorinu.

"Čitav moj program se zasniva na tome da se ovdje zadrži omladina, da se otvore nova radna mjesta u realnom sektoru, u proizvodnji i da se spriječi odlazak mladih iz Trnova. Јer, ako imamo 100 radnih mjesta, mislim da će se spriječiti odlazak omladine", izjavio je Gagović.

Na nova radna mjesta u manjim pogonima drvne industrije, ali i u novoformiranom komunalnom preduzeću računa i protivkandidat Nenad Mišović iz SDS-a.

"I to je znak da ćemo raditi u interesu naroda, u interesu zapošljavanja, otvaranja novih radnih mjesta i nastavka realizacije svih onih projekata gdje sam ja stao 2016. godine", naglasio je Mišović.

Koji projekti će dobiti šansu, zavisi od rezultata nakon brojanja glasačkih listića. Centralna izborna komisija prve preliminarne objaviće do 22 časa i 30 minuta.

Prijevremene izbore u Trnovu pratila je i koalicija Pod lupom, čiji su posmatrači uložili dvije primjedbe na izborni proces zbog, kako navode, zloupotrebe pomoći pri glasanju.