latinica  ћирилица
02/10/2017 |  19:41 ⇒ 19:51 | Autor: RTRS

U Obudovcu održana Osma međunarodna smotra folklora

U Obudovcu kod Šamca održana je Osma međunarodna smotra folklora "MESFO Obudovac 2017" na kojoj su nastupila kulturno-umjetnička društva /KUD/ iz Srbije, Hrvatske, Mađarske, Republike Srpske i BiH.
Šamac - smotra folklora - Foto: SRNA
Šamac - smotra folkloraFoto: SRNA

Koreografijama i igrama iz svog kraja predstavili su se KUD "Srem" Јakovo i KUD "Svetozar Marković" Umka koji su došli iz Srbije, KUD "Kuleš" iz Mađarske i KUD "Đoko Patković" Bobota iz Hrvatske.

Nastupilo je Srpsko prosvjetno i kulturno društvo /SPKD/ "Prosvjeta" Obudovac, SPKD "Prosvjeta" Brčko, SKUD "Derventa", KUD "Bijela" Brčko distrikt i KUD "Srce igra" Brezovo Polje.

Manifestaciju je otvorio načelnik opštine Šamac Đorđe Milićević koji je izrazio zadovoljstvo organizacijom i učešćem velikog broja mladih.

On je obećao da će Opštinska uprava i dalje podržavati ovakve manifestacije.

Milan Nikolić, predsjednik SPKD "Prosvjeta" Obudovac, koje je organizator smotre, podsjetio je da je riječ o tradicionalnoj manifestaciji i izrazio zadovoljstvo činjenicom da je bila uspješna kao i prethodne.

"Trudimo se da u ovim teškim vremenima ovakvim manifestacijama očuvamo tradiciju, kulturu, igre i običaje naših krajeva", rekao je Nikolić.

On kaže da je SPKD "Prosvjeta" imala mnogo nastupa ove godine i da je dobila poziv od KUD-a "Srebrenik" za gostovanje u novembru u Federaciji BiH. "Pripremamo se i za Svetosavsku besjedu u januaru", dodaje je Nikolić.

Pokrovitelji manifestacije su Opština Šamac i firma iz Obudovca "Baumont".

Izvor: SRNA