latinica  ћирилица
03/10/2017 |  11:47 ⇒ 12:55 | Autor: RTRS

Brčaci ponosni na svoju Brankicu (VIDEO)

Brčko i Brčaci ponosni su na zlatnu odbojkašicu Brankicu Mihajlović. Kažu, uvijek je davala svoj maksimum, sada u reprezentaciji Srbije, a prije u Ženskom odobojkakom klubu "Јednistvo".
Brankica Mihajlović (Foto: CEV) -
Brankica Mihajlović (Foto: CEV)

Bivše saigračice Brankice Mihajlović iz ŽOK "Јednisvo" iz Brčkog, ističu da su veoma ponosne na proslavljenu odbojkašicu, koja je stasala sa njima na parketu i postala primjer svima.

"Brankica se već kao djevojčica pridružila prvom timu, a mi kao starije smo znale na mlađe igračice da se izgalamimo kada pogriješe. Izgleda da je to uticalo na njih, a naročito na Brankicu što ju je osokolilo da postane jedna od najboljih odbojkašica u Evropi, pa i u svijetu", rekla je Dijana Vasić, bivša saigračica Brankice Mihajlović iz ŽOK "Јedinstvo", Brčko.

Takođe Brankičina bivša saigračica iz Brčkog i njen prvi kapiten na početku karijere Sandra Mitrović, ističe da svi i pojedinci, i klub i grad trebaju da budu ponosni što imaju svoju odbojkašicu svjetskog ranga.

U domu Mihajlovića, više su nego ponosni na rezultate svoje kćerke. Kažu, svi ih zovu i čestitaju. Tako je bilo i za srebro sa Olimpijade, a isto i za osvojeno zlato sa Evropskog prvenstva.

Otac Milorad Mihajlović kaže da bi svaki roditelj želio da mu dijete bude uspješno.

"Mi imamo sreću što je Brankica postigla velike rezultate. Ipak, odbojka je kolektivni sport i Brankica je samo pojedinac u grupi koja je osvojila zlato", kaže otac.

Majka Mara ističe da je Brankica zaslužila zlatnu medalju jer je uvijek željela pobjedu i uspjeh, a oni su je, kaže, u tome cijelo vrijeme podržavali.

A, tek koliko Brankičini uspjesi znače njenoj sestri, posebna je priča. Petra Mihajlović kaže da je njena sestra njen najveći ponos, i da joj je čast kada joj prilaze ljudi da joj čestitaju.

Čestitke Brankci Mihajlović stigle su i od gradonačelnika Brčkog, Siniše Milića.