latinica  ћирилица
06/10/2017 |  14:51 | Autor: RTRS

Vlada Federacije BiH hitno o odgovorima na Upitnik EU

Vlada Federacije BiH dala je danas saglasnost na tehnički finalizovane odgovore na pitanja iz Upitnika Evropske komisije.

Riječ je o poglavljima dva - slobodno kretanje radnika, tri - poslovno nastanjivanje i sloboda pružanja usluga, pet - javne nabavke, šest - pravo privrednih društava, sedam - pravo intelektualnog vlasništva i osam -konkurencija, saopšteno je iz federalne Vlade.

Na hitnoj telefonskoj sjednici data je saglasnosti i za nekoliko potpoglavlja poglavlja 12 - bezbjednost hrane, veterinarska i fitosanitarna politika, 14 - transportna politika, 16 - oporezivanje, 17 - ekonomska i monetarna politika, 19 - socijalna politika i zapošljavanje, 20 - industrijska politika, mala i srednja preduzeća, 23 - pravosuđe i osnovna ljudska prava, kao i 29 - carinska unija.

U okviru davanja saglasnosti na tehnički finalizovane odgovore na pitanja iz Upitnika Evropske komisije data je saglasnosti i za nekoliko potpoglavlja poglavlja 30 - spoljni odnosi, 32 - finansijska kontrola i 33 - finansijske i budžetske odredbe.

Izvor: SRNA