latinica  ћирилица
06/10/2017 |  18:47 ⇒ 19:01 | Autor: RTRS

Prijem za porodice poginulih radnika Alumine

U kompaniji Alumina danas je povodom 6. oktobra, Dana fabrike, organizovan prijem za porodice poginulih radnika u Odbrambeno-oslobodilačkom ratu.
Prijem za porodice poginulih radnika Alumine - Foto: SRNA
Prijem za porodice poginulih radnika AlumineFoto: SRNA

Porodicama 36 poginulih radnika obratili su se član Upravnog odbora i direktor zajedničkih poslova u kompaniji Alumina Mile Matić, predsjednik Sindikata metalske industrije i rudarstva ovog kolektiva Radenko Smiljanić i predsjednik Gradske boračke organizacije Zvornik Lazar Ristić.

Matić je poželio dobrodošlicu porodicama i dodao da fabrika radi i ide naprijed, što je dobro za sve, jer ima mjesta za razgovor o raznim oblicima pomoći.

"Ako imate nekih otvorenih porodičnih pitanja, otvoreni smo za vas, daćemo prioritet za pomoć onoliko koliko je zakonito, moralno, opšte korisno i da ima smisla", rekao je Matić.

On je dodao da je rukovodstvo fabrike društveno odgovorno i da porodice poginulih boraca smatraju dijelom fabrike, koja ide naprijed i ima značajna ulaganja.

Smiljanić je rekao da je prijem za porodice poginulih radnika u ovoj fabrici tradicija i samo jedan od načina da se pokaže da kolektiv nikada neće zaboraviti svoje poginule radnike i njihove porodice.

"Poginuli radnici zaslužuju posebno poštovanje, jer su položili živote za Republiku Srpsku, svoj narod i ovu fabriku", istakao je Smiljanić.

Ristić je rekao da Gradska boračka organizacija ima dobru saradnju sa fabrikom i podsjetio da je u posljednja dva konkursa putem Boračke organizacije u Alumini zaposleno 35 radnika koji su se obraćali i tražili pomoć pri zapošljavanju.

Porodice poginulih radnika izrazile su zahvalnost menadžmentu i sindikatu Alumine na naporima koje preduzimaju na zapošljavanju njihovih članova, kao i na raznim vidovima pomoći koja ne izostaje.

Porodice poginulih radnika sa predstavnicima Sindikata i rukovodstva kompanije, prislužili su svijeće i položili cvijeće na spomen-obilježje u krugu fabrike, nakon čega je organizovan zajednički ručak.

Porodicama poginulih radnika uručen je i skroman novčani poklon od po 150 KM.

Izvor: SRNA