latinica  ћирилица
08/10/2017 |  19:46 ⇒ 09/10/2017 | 09:04 | Autor: RTRS

Cilj SNSD-a osvajanje više od 50 odsto glasova (VIDEO)

Cilj SNSD-a na narednim izborima je osvajanje više od 50 odsto glasova. To je iz Banjaluke, gdje je izabran novi Gradski odbor SNSD-a, poručio predsjednik stranke Milorad Dodik. Predsjednik Gradskog odbora Igor Radojičić protekli mandat ocijenio je veoma uspješnim. u tri izborna ciklusa ova stranka izvojevala je tri pobjede. Očekuje da će novi Gradski odbor odnijeti izbornu pobjedu i 2018, ali i na lokalnim izborima dvije godine kasnije.
Izborna konferencija SNSD Banjaluka - Foto: RTRS
Izborna konferencija SNSD BanjalukaFoto: RTRS

Gradski odbor SNSD Banjaluka najveća je organizacija među svim političkim partijama u Srpskoj, možda čak i u BiH, smatra predsjednik Odbora Igor Radojičić. Tome u prilog i činjenica da ova stranka broji 26.000 članova, 247 mjesnih i 16 reonskih odbora, što, kaže Radojičić, predstavlja ogromnu snagu u Banjaluci.

- U novom Gradskom odboru imamo 116 starih i 115 novih članova, bez obzira što smo bili uspješni u protekle četiri godine, ovaj odbor ne smije da se zatvori, jer uvijek ima prostora za nove ljude. Imamo 50 odsto novih i 50 odsto starih članova - rekao je Radojičić.

Ovaj odbor ponos je za cijelu partiju, kaže predsjednik Milorad Dodik. Najbolja potvrda politike je, kaže, uspješno vođenje grada, što je kontinuitet već duži niz godina. Nova imena osnažiće staru politiku.

- To govori o tome da nam treba nova dinamika, novi ljudi srednje generacije, jer SNSD polako, ali sigurno vrši transformaciju uvodeći nove ljude. Imamo namjeru da pripremimo partiju za veliku pobjedu. Naš cilj je 50 odsto na sljedećim izborima, apsolutna pobjeda na svim nivoima i za BiH i za Republiku Srpsku i pobjeda naša oba kandidata. Vjerujemo da za to imamo potencijal - rekao je Dodik.

Politika SNSD-a se ne mijenja- trajući, postala je prepoznatljiva, poručio je Dodik. Prva sjednica Gradskog odbora biće održana u naredne dvije sedmice, kada će biti izabrano rukovodstvo.