latinica  ћирилица
10/10/2017 |  12:17 | Autor: RTRS

"Elekto-Bijeljina" - nastavljeno smanjenje distributivnih gubitaka

Iz preduzeća "Elektro-Bijeljina" navode da je tokom devet mjeseci ove godine nastavljeno smanjenje distributivnih gubitaka, što je potvrda sistemskog i odgovornog pristupa ovom problemu.
Elektro Bijeljina - Foto: RTRS
Elektro BijeljinaFoto: RTRS

Portparol preduzeća Slobodan Đalamić rekao je Srni da od januara do septembra distributivni gubici iznose svega 7,66 odsto, dok su u istom periodu prošle godine bili 8,28 odsto.

Đalamić navodi da su niži gubici zabilježeni i u septembru ove godine i iznose 6,18 odsto, što je za oko 0,8 odsto bolji rezultat od gubitaka u septembru 2016.

"Ovi rezultati su postignuti najviše zahvaljujući borbi protiv neovlaštene potrošnje električne energije", kaže Đalamić.

Za devet mjeseci ove godine otkriveno je 149 slučajeva neovlaštene potrošnje struje, pri čemu su obračunata 2,2 miliona kilovat-časova električne energije i fakturisano je više od 270.000 KM.

"Drugi bitan faktor je i veliki broj kontrola mjernih mjesta, kao i novi, restriktivniji Krivični zakon, koji reguliše ovu oblast, što je sveukupno uticalo na nesavjesne kupce", kaže Đalamić.

On je najavio da će u narednom periodu radnici "Elektro-Bijeljine" nastaviti aktivnosti na održavanju niskih distributivnih gubitaka, s ciljem da preduzeće završi ovu godinu još uspješnije nego prošlu, koja je do sada bila najuspješnija.

Izvor: SRNA