latinica  ћирилица
12/10/2017 |  08:30 ⇒ 08:46 | Autor: RTRS

Ubijena najpoznatija britanska "bijela udovica"?

Najpoznatija britanska "bijela udovica" Seli DŽons, prema još nepotvrđenim izvještajima, poginula je u Siriji u napadu američkih dronova.

Kako piše britanski Independent, američki obavještajci su rekli svojim kolegama iz MI 6 da je pripadnica terorističke organizacije Islamska država, koja je iz Kenta 2013. otišla u Siriju da se bori na strani ekstremista, ubijena u blizini granice Sirije i Iraka u junu.

Kako se navodi, ona je stradala u napadu američkih dronova u trenutku kada je pokušavala da napusti Raku gdje se još vode žestoke borbe od kada su koalicione snage počele da potiskaju teroriste u Siriji.

Vjeruje seda je ona pokušavala da se domogne grada Majadin koji je među rijetkim koje kontroliše ID.

Britanski San koji je najprije prenio ovu vijest, tvrdi da se izvještaj o smrti "bijele udovice" skrivao od javnosti jer je, navodno, sa njom ubijen i njen 12-godišnji sin Јojo.

Ipak, Independent napominje da je do sada uvijek bilo teško da se potvrdi smrt džihadista, pogotovo ako su stradali napadima dronovima, kao i da su prolazili mjeseci prije nego što se nečija smrt zvanično objavi.

Američki obavještajci takođe kažu da ne mogu da budu potpuno sigurni da je u napadu njihovih dronova u junu stradala baš Sali DŽons, jer je nemoguće rekonstruisati DNK.

Izvor: Tanjug