latinica  ћирилица
15/10/2017 |  09:54 ⇒ 15:13 | Autor: RTRS

Demanti načelnika Istočne Ilidže Marinka Božovića na tekst Danijele Mrda

Načelnik opštine Istočna Ilidža Marinko Božović negirao je tvrdnje Danijele Mrda i pozvao je da dođe u posjetu toj opštini da bi joj prezentovali relevantne podatke.
Marinko Božović - Foto: SRNA
Marinko BožovićFoto: SRNA

 "Želim da pozovem Vas i vaše partijske kolege da zajedno sa Tužilaštvom Republike Srpske uhapsite sve članove SDS-a koji su se na bilo koji način ogrješili o zakon ili da tužilaštvo procesuira sve one koji iznose lažne podatke za koje nemaju dokaza", navedeno je, između ostalog, u demantiju koje je Božović poslao našoj medijskoj kući.

Demanti prenosimo u cijelosti:

"Kada već hoćete da govorite o opštini Istočna Ilidža pozivam Vas da lično dođete u posjetu kako bi vam mogli prezentovati sve podatke. Da ste na vrijeme došli da razgovaramo znali bi:

- da je Istočna Ilidža jedna od rijetkih opština u RS koja ima pozitivan revizorski izvještaj urađen za 2014. godinu od strane Glavne službe za reviziju RS, iste one službe čiji je direktor izložen pritiscima vašeg partijskog šefa nedavno podnio ostavku.

- Da je obaveze za rentu i uređenje za izgradnju Administrativnog centra vlade RS platila firma Megasan sa Pala, a obaveze za izgradnju Bolnice Kasindo firma Marković Invest iz Laktaša. Žao mi je što ne čitate skupštinske materijale, jer ste u informaciji koja je bila pred vama početkom 2017. godine mogi da pročitate šta su čije obaveze za izgradnju ovog objekta i kako je raspisan tender za isti posao i po kojim uslovima. Privatne firme na komercijalnim osnovama su gradile oba ovjekta i prodale odnosno prodaće ih Vladi RS po sistemu KLjUČ U RUKE. Ako tako štitite interes ove regije u Narodnoj skupštini onda mi sa pravom dajete povod da sumnjam da imate direktne veze sa ovim izvođačima, jer se borite za njihov profit, a ne za interes lokalnih zajednica i regije. Takođe vam moram reći da ste iznos uplaćenih sredstava udvostručili, predpostavljam sa željom da veličate Vladu RS, za što bi i ja volimo da mogu reći.

- Da je Istočna Ilidža sve svoje obaveze izmirila sa 31.12. predhodne godine i nikom nije dužna ni jednu konvertibilnu m- arku, uključujući sve obaveze prema zaposlenima, a raspitajte se malo kako je stanje u drugim opštinama iz okruženja.
da je Istočna Ilidža ostvarila suficit 2006, 2009, 2014, 2015 i 2016 godine.

- Da smo aplicirali kod Ministarstva rada i boračko invaldske zaštite RS za nastavak izgradnje spomen obilježja Veljine s zahtjevom od 87.000 KM i od istog ministarstva dobili mizernih 5.000 KM, za koje vam sada javno kažem da ćemo ih vratiti i zahvaliti se Vladi.

- Da smo prema Vladi RS aplicirali i sa mnogim drugim projektima i zamislite nikad nismo prošli.
takođe bi vas podsjetili na obećanje predsjednika dato još 2010. godine za izgradnju fiskulturne sale OŠ PP Njegoš da ga podsjetite. Ovo vam govorim zbog načina na koji Vlada dijeli novac, a tim i građane Istočnog Sarajeva jer dok nekim nema novca za osnovne potrebe drugima se najavljuju milionski projekti i djeli i šapom i kapom.

- Da se je privreda Istočne Ilidže u 2016. godini napravila 496 milona prometa, da su privrednici Istočne Ilidže platili 3.2 miliona poreza na plate, da je privreda Istočne Ilidže prijavila 5 miliona dobiti...

 Dalje bih vas podsjetio:

 - da je Vlada RS prodala Telekom RS 2006. godine koji je osnovan na Sokocu za 646 miliona eura. Sada vas pitam koliko je radnih mjesta u Republici Srpskoj otvoreno dok se krčmio ovaj novac.

- Da je u poslednje dvije godine Republiku Srpsku napustilo 100.000 ljudi (sigurno bježe od vrućeg kolača).

- Da je Republika Srpsku zadužena preko 5 milijardi KM, dakle svaki naš stanovnik sa oko 5000 KM.

- Da su sistem zdravstvenog i penizionog osiguranja RS na koljenima.

- Da su Željeznice i Šume RS u katastrofalnom stanju.

- Da ste zaboravili na radnike RAOP-a i obećanja koja su njima data.

- Da ni jedna vlast ne toši pare SNSD-a, DNS-a, SP-a kao ni SDS-a, PDP-a i NDP-a niti svoje lične, već narodne pare svih građana.

A na kraju želim da pozovem Vas i vaše partijske kolege da zajedno sa Tužilaštvom RS uhapsite sve članove SDS-a koji su se na bilo koji način ogrješili o zakon ili da tužolaštvo procesuira sve one koji iznose lažne podatke za koje nemaju dokaza.