latinica  ћирилица
15/10/2017 |  11:53 ⇒ 12:42 | Autor: RTRS

PU Doboj: Formirane interventne patrole (VIDEO)

Policijska uprava Doboj formirala je interventne patrole koje će biti opremljene i osposobljene za brzi odgovor na određene situacije na terenu.
Interventne patrole - Foto: RTRS
Interventne patroleFoto: RTRS

Koliko su značajne pokazuje podatak da je njihovim djelovanjem zaustavljena krađa vozila na području Doboja.

Potreba za formiranjem interventnih patrola javila se upravo prilikom krađe vozila, kada su počinioci često i naoružani ignorisali zaustavljanje na punkotvima saobraćajne policije. Osim u tim biće korišćene i u svim drugim situacijama kada je potrebna brza intervencija do dolaska Јedinice za podršku.

- Za ove interventne patrole smo nabavili novo naoružanje, krenuli smo u njihovu obuku. Predviđeno je do kraja godine da prođu obuku u jedinicama za podršku.  eć su operativni ali punu operativnost očekujemo do kraja godine, kaže Dmitar Vračar, načelnik PU Doboj.

Radi se i na preventivnim aktivnostima poput unapređenja video nadzora i nabavke analitičkih kamera što će omogućiti pokrivanje značajnijih putnih pravaca i ulaza u gradove.

Takve aktivnosti već daju rezultate, kažu u policiji.

- Od maja mjeseca mi nismo imali evidentiran nijedan slučaj krađe vozila, izuzev jednog slučaja oduzimanja vozila na motorni pogon, dodaje Žarko Pančić, načelnik Setora kriminalističke policije PU Doboj.

Prvu grupu Interventne patrole čini 30 obučenih i opremljenih policajaca, a cilj je da u svim policijskim stanicama bude najmanje po jedna takva patrola.

PU Doboj ojačana je i kadrovski. U proteklih mjesec dana angažovano je 12 novih policijskih službenika čime su povećani kapaciteti u svim policijaskim stanicama.