latinica  ћирилица
16/10/2017 |  10:27 | Autor: RTRS

Banjaluka - počinje jesenje uređenje grada

U Banjaluci danas počinje jesenja akcija čišćenja i uređenja grada koja će trajati do 10. novembra, saopšteno je iz Gradske uprave.
Čistoća Banja Luka - Foto: RTRS
Čistoća Banja LukaFoto: RTRS

Načelnik Odjeljenja za komunalne poslove Petar Bilčar rekao je da je cilj da sugrađanima bude omogućeno da sav otpad, izuzev građevinskog, iznesu na mjesta određena za to, kao i da bude prikupljeno što više opalog lišća, otpada i smeća iz rijeka i potoka.

"Otpad će moći da bude odložen u postavljene kontejnere, kao i na druga mjesta pristupačna vozilima za odvoz", naveo je Bilčar.

Akcija će od danas do 30. oktobra biti realizovana u gradskim mjesnim zajednicama na desnoj obali Vrbasa i seoskim mjesnim zajednicama koje gravitiraju magistralnom putu Banjaluka-Јajce i platou Manjače, a od 30. oktobra do 10. novembra u gradskim mjesnim zajednicama na lijevoj obali Vrbasa i seoskim mjesnim zajednicama koje gravitiraju magistralnom putu Banjaluka-Prijedor i putu Banjaluka-Bronzani majdan.

Bilčar je podsjetio da je akcija uređenja grada uspješno realizovana i proljetos, te pozvao građane da se uključe u ove, jesenje, aktivnosti, čiji je cilj što čistiji grad i sprečavanje stvaranja divljih deponija.

Bilčar je dodao da se akcija realizuje u saradnji sa građanima, školama, ustanovama i udruženjima, te uz koordinaciju sa mjesnim zajednicama i preduzećima "Čistoća" i "Eko euro tim", koja će odvoziti otpad.

Izvor: Srna