latinica  ћирилица
16/10/2017 |  12:54 | Autor: RTRS

Sufinansiranje projekata iz kulture

Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske objavilo je javni konkurs za sufinansiranje projekata iz kulture za raspodjelu dijela prihoda od igara na sreću.
Akcija "Negujmo srpski jezik" - Foto: Novosti.rs
Akcija "Negujmo srpski jezik"Foto: Novosti.rs

Konkurs je namijenjen za sufinansiranje projekata međunarodne saradnje-podrška organizacijama, udruženjima i ustanovama kulture koje koriste sredstva inostranih fondova i decentralizacije u kulturi.

Projekti međunarodne saradnje treba da imaju obezbijeđeno najmanje 15.000 KM iz inostranih fondova, da uz prijavu na konkurs imaju priložen ugovor, odnosno garanciju o odobrenim finansijskim sredstvima iz inostranog fonda i da njihova realizacija, sa pripremom, traje najmanje tri mjeseca.

Neophodno je da se dostavi i dokaz o saradnji sa ustanovom kulture iz jedinice lokalne samouprave u kojoj se program realizuje, da projekti sadrže različite forme kulturnog izraza iz različitih oblasti sa dodatnom komponentom edukativnog karaktera-predavanje, radionice ili okrugli sto na temu izvedenog sadržaja, upoznavanje sa elementima izvođačke umjetnosti, kao i da se projekat izvodi najmanje tri mjeseca.

Izvor: SRNЈA