latinica  ћирилица
16/10/2017 |  13:57 ⇒ 13:57 | Autor: RTRS

Beograd: Završne pripreme za predstavljanje novog izgleda Vojske Srbije

Tokom programa "Sloboda 2017" za proslavu Dana oslobođenja Beograda na aerodromu Batajnica biće prikazani najsavremenija oprema i obučenost pripadnika Vojske Srbije. Planirano je da u programu učestvuje 2.200 pripadnika vojske, 130 različitih vozila i 30 aviona i helikoptera.
Vojska Srbije - Foto: ilustracija
Vojska SrbijeFoto: ilustracija

Naleti avijacije, različite pokazne vježbe i simulacije talačkih kriza kao i tzv. supervojnici opremljeni najsavremenijom opremom i naoružanjem biće svakako najatraktivniji.

Osim ruskih "migova", na paradi će biti postrojeno 1.500 vojnika specijalnih snaga srpske vojske, koji će predstaviti novu opremu, od optičkih sprava do pušaka. Oni se nalaze u različitim jedinicama Vojske i predstavljaju specijalne snage koje se prve okupljaju i reaguju u vanrednim situacijama

U završnom delu programa građani će moći da vide i nalet avijacije. Biće prikazan vazduhoplovni defile 30 letjelica od "migova" 29 preko "orlova", "lasti" do transportnih helikoptera. Potvrđen je i nastup ruske akro-grupe "Striži" oružanih snaga Ruske Federacije.

Iz Ministarstva upozoravaju da će na Batajnicu biti moguće doći samo vozilima gradskog prevoza.

Izvor: B92