latinica  ћирилица
16/10/2017 |  15:45 | Autor: RTRS

Malešević: "Banjalučanke" među 50 najboljih horova u svijetu

Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Dane Malešević čestitao je Ženskom kamernom horu "Banjalučanke" osvajanje zlatne medalje na horskom takmičenju u Grčkoj i naglasio da ih je ovo priznanje stavilo na pijedestal među 50 horova iz cijelog svijeta i da je to velika privilegija i uspjeh.
Banjaluka: Ženski kamerni hor "Banjalučanke" - Foto: SRNA
Banjaluka: Ženski kamerni hor "Banjalučanke"Foto: SRNA

"Upućujem Vam najiskrenije čestitke povodom velikog uspjeha ostvarenog na Internacionalnom horskom takmičenju u grčkom gradu Kalamata, iz kojeg se vraćate sa još jednom zlatnom medaljom i kao apsolutni pobjednik u kategoriji tradicionalne muzike", istakao je Malešević u čestitki.

Iako je to samo jedno u nizu mnogobrojnih priznanja bez kojih se "Banjalučanke" više ne vraćaju sa važnih međunarodnih takmičenja horova, dodao je Malešević, priznanje koje ih je ovog puta stavilo na pijedestal među 50 horova iz cijelog svijeta izuzetno je velika privilegija i uspjeh.

"Јednim od najviših priznanja za horsko pjevanje na međunarodnoj horskoj sceni potvrdili ste ispravnost sopstvenih nastojanja i uloženog truda, veliki potencijal među vašim članovima, ali i svoje mjesto među privilegovanim na cjelokupnoj kulturnoj sceni Republike Srpske", poručio je Malešević u čestitki.

On je istakao da ga posebno raduje činjenica da je posljednji u nizu uspjeha rezultat rada i talenta nove generacije "Banjalučanki", što samo potvrđuje koliki je potencijal mlađe generacije, kao i to da ozbiljan i predan rad uvijek bude prepoznat i nagrađen.

"Najviši rang takmičenja Svjetske horske olimpijade, za koji ste se odavno kvalifikovali i prokrčili put svim budućim generacijama hora, Vaša je velika prednost na koju smo zajedno ponosni. Važno je da istrajete na ispravno izabranom putu i onome što potvrđeno radite najbolje", poručio je Malešević i "Banjalučankama" poželio sreću i u budućim osvajanjima najviših svjetskih horskih priznanja.

Ženski kamerni hor "Banjalučanke" iz Banjaluke osvojio je zlatnu medalju i trijumfovao kao apsolutni pobjednik u kategoriji tradicionalne muzike na Internacionalnom horskom takmičenju u grčkom gradu Kalamata.

Izvor: Srna