latinica  ћирилица
16/10/2017 |  16:13 ⇒ 19:06 | Autor: RTRS

Lanako: Konferencija okuplja najveće kompanije svjetske IT industrije (VIDEO)

U Banjaluci danas je počela petodnevna regionalna konferencija "Tech hosted by LANACO" koja će po treći put okupiti najveće kompanije svjetske IT industrije, regionalne i domaće kompanije, te eksperte informacione tehnologije.
Lanako - konferencija - Foto: RTRS
Lanako - konferencijaFoto: RTRS

Svjetski IT stručnjaci, regionalni predavači i studenti okupili su se na konferenciji koju organizuje kompanija Lanako, u Tehnološkom biznis centru u Banjaluci. Treća konferencija, koja će trajati narednih pet dana, počela je Studentskim danom.

Studenti sa četiri univerziteta iz Banjaluke, Mostara, Sarajeva i Istočnog Sarajeva, čuli su šta je to što tržiše rada od njih očekuje, i u kom smjeru treba da idu u svom obrazovanju. Ovo je bila prilika da se međusobno povežu, ali i da svoje projekte predstave potencijalnim partnerima.

Konferencija će biti dobra prilika da se javnosti prikaže novi proizvod kompanije "Lanako" koji je namijenjen sektoru malih i srednjih preduzeća.

Tematskom cjelinom "Digitalni fokus" biće zatvorena ovogodišnja konferencija, a usmjerena je na uspostavljanje saradnje najvišeg nivoa u segmentu sprovođenja i korištenja, te transfera znanja o različitim aspektima digitalne transformacije sa studentima i predstavnicima medija.

Konferencija se održava u "Lanako" tehnološkom centru u Banjaluci.

Koliko proces digitalne transformacije mijenja dosadašnje načine poslovanja i svakodnevnog života – pitanje je, između ostalih, na koje će IT stručnjaci nastojati da narednih dana daju odgovor.