latinica  ћирилица
17/10/2017 |  16:00 ⇒ 20:22 | Autor: RTRS

Predsjednik Srpske- Čestitke Kurcu i Štraheu na izbornom uspjehu

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik čestitao je predsjedniku Narodne partije Austrije Sebastijanu Kurcu na pobjedi Narodne partije na proteklim parlamentarnim izborima.
Palata Republike -
Palata Republike

Dodik je istakao da je povjerenje građana Austrije koje je ukazano Kurcu na ovim izborima, potvrda dugogodišnjeg predanog rada i uspješne politike njegove partije, saopšteno je iz kabineta predsjednika Srpske.

"Imajući u vidu da u Austriji žive i rade brojni pripadnici srpske zajednice, vjerujem da ćemo raditi na unapređenju sveukupnih veza i odnosa između Republike Srpske i Austrije, naročito po pitanjima od obostranog interesa za naše građane", navedeno je u čestitki koju je Dodik uputio u ime građana Srpske i u svoje lično ime.

Predsjednik Republike Srpske čestitao je i predsjedniku Slobodarske partije Austrije Hajncu Kristijanu Štraheu na velikom uspjehu koji je Slobodarska partija Austrije ostvarili na izborima.

Dodik je naveo da ga raduje činjenica da građani Austrije kroz svaki novi izborni ciklus poklanjaju sve veće povjerenje Slobodarskoj partiji, što je očigledan pokazatelj da prepoznaju i cijene principijelnost ove politike.

"Srpski narod, koji predstavlja značajnu zajednicu i koji je dobro integrisan u austrijsko društvo, i te kako prepoznaje Vaše zalaganje za dobrobit svih ljudi koji žive i doprinose austrijskom društvu, i stoga većinski podržava upravo Vas i Vašu partiju", navedeno je u čestitki predsjednika Srpske.

Dodik je izrazio nadu da će i ovaj rezultat Slobodarske partije dodatno doprinijeti razvoju prijateljskih odnosa Republike Srpske i Austrije.

Izvor: SRNA