latinica  ћирилица
17/10/2017 |  16:10 ⇒ 16:54 | Autor: RTRS

"Striži" sletjeli u Beograd: Spremni za nastup u petak

Ovo je grupa sastavljena od najboljih pilota koji lete na avionima "mig 29" i učestvovaće na proslavi povodom obilježavanja oslobođenja Beograda u Drugom svjetskom ratu.
Ruski avioni - "Striž" - Foto: Novosti.rs
Ruski avioni - "Striž"Foto: Novosti.rs

Avio-akrobatski tim vazduhoplovstva Rusije "Striži" stigao je u Beograd, gdje će u petak učestvovati na proslavi povodom obilježavanja oslobođenja Beograda u Drugom svjetskom ratu.

"Striži" je avio-akrobatski tim formiran 6. maja 1991. godine u sastavu 234. Gardijskog vazduhoplovnog Proskurovskog puka.

Ta grupa je sastavljena od najboljih pilota koji lete na avionima "mig 29", a smještena je u vazduhoplovnoj bazi Kubinka, 60 kilometara od Moskve.

Povodom obilježavanja oslobođenja Beograda u Drugom svjetskom ratu, na aerodromu Batajnica 20. oktobra 2017. godine sa početkom u 12 časova, biće održan Prikaz dijela operativnih sposobnosti Vojske Srbije "SLOBODA 2017", gdje će učestvovati i ova akro-grupa.

Prikazu sposobnosti Vojske Srbije prisustvovaće najviše državno i vojno rukovodstvo na čelu sa predsjednikom Republike Srbije.

Autor: RTS