latinica  ћирилица
17/10/2017 |  17:04 ⇒ 17:07 | Autor: RTRS

MUP Srbije: Podnesene prijave zbog zloupotrebe službenog položaja

Protiv pet odgovornih lica preduzeća "Poslovni prostor Vračar" u Beogradu podnesene su krivične prijave zbog sumnje da su zloupotrebom položaja oštetili to preduzeće za oko 214 miliona dinara, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije.
Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije - Foto: TANЈUG
Ministarstvo unutrašnjih poslova SrbijeFoto: TANЈUG

Sumnja se da ove osobe od početka 2005. godine do kraja novembra 2016. godine, suprotno Statutu "Poslovnog prostora Vračar", nisu preduzimale radnje za pokretanje sudskih postupaka preko Opštinskog javnog pravobranilaštva za dospjela nenaplaćena potraživanja zakupaca poslovnih prostora kojima upravlja to preduzeće.

Zbog toga je nastupila nemogućnost utuženja potraživanja starijih od tri godine, dodaje se u saopštenju.

Na ovaj način pribavljena je imovinsku korist za 22 zakupca poslovnih prostora u iznosu od 196.295.709 dinara, za koliko su oštetili "Poslovni prostor Vračar".

Sumnja se da su, iskorištavanjem službenog položaja i prekoračenjem granica službenih ovlašćenja, od aprila 2006. do jula 2016. godine, zaključili ugovore o zakupu sa pet zakupaca, nakon čega su suprotno odlukama Skupštine opštine Vračar, osnivača preduzeća "Poslovni prostor Vračar", fakturisali umanjene cijene zakupa po osnovu zone tarifiranja i površine poslovnih prostora.

Na ovaj način su, kako se sumnja, pribavili imovinsku korist zakupcima i oštetili preduzeće za 17.530.061 dinara.

Izvor: Srna