latinica  ћирилица
11/11/2017 |  13:18 | Autor: RTRS

Članovi udruženja "Švicarac" upali u Adiko banku u Sarajevu

Korisnici kredita u švajcarskim francima, članovi udruženja "Švicarac" silom su ušli u poslovnicu Adiko banke u sarajevskoj ulici Ferhadija.
Članovi udruženja "Švicarac" upali u Adiko banku u Sarajevu (Foto: N1) -
Članovi udruženja "Švicarac" upali u Adiko banku u Sarajevu (Foto: N1)

Oni su se danas okupili ispred poslovnice, s namjerom da uđu u banku i uplaćuju rate kredita u iznosu od 0,05 KM, a najavili su da će u banci stupiti u štrajk glađu.

Zaštitari su ih dočekali na ulazu, te im nisu dozvolili da uđu u banku zbog, kako su rekli, neprikladne odjeće koju nose.

Okupljeni su nosili bijele majice s natpisom "Hipo - Adiko zatvor". Nakon rasprave, zaštitari su počeli puštati po jednu osobu u banku.

Nekoliko članova Udruženja blokiralo je obezbjeđenje i nasilno ušlo u poslovnicu banke, nanoseći materijalnu štetu. Prilikom nasilnog ulaska u poslovnicu jedna od članica udruženja je pala, te je zatražila medicinsku pomoć, koja joj je pružena.

Policajci trenutno provode istražne radnje, a poslovnica je zbog ovog nasilnog akta zatvorena.

U ovoj banci izrazili su žaljenje zbog dešavanja u i ispred poslovnice.

"Odgovornost za ova dešavanja snosi prije svega predsjednik UKK "Švicarac" Kemal Duraković koji manipuliše i zloupotrebljava članove ovog Udruženja kako bi ostvario svoje privatne interese", stoji u saopštenju banke.

Izvor: N1