latinica  ћирилица
14/11/2017 |  15:52 | Autor: RTRS

Šarenac priznao krivicu

Dragan Šarenac, optužen za pripadništvo organizovanoj grupi ljudi za međunarodno krijumčarenje marihuane, sporazumno je priznao krivicu za učestvovanje u krivičnim djelima organizovani kriminal i promet droge.
Sud BiH (arhiva) -
Sud BiH (arhiva)

Šarenac je potpisao sporazum kojim u potpunosti priznaje izvršenje krivičnih djela za koja ga tereti optužnica, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Tužilac je saglasan da na osnovu sporazuma Sud BiH optuženom izrekne kaznu zatvora u trajanju od dvije godine, kao i da mu se oduzmu predmeti upotrijebljeni za počinjenje krivičnog djela, među kojima su mobilni telefoni i pakovanje privremeno oduzete droge u pretresu od približno jedan kilogram.

Potpisivanjem sporazuma o priznanju krivice on se obavezao i da će svjedočiti o svim činjenicama koje su mu poznate u ovom krivičnom predmetu i o svim izvršiocima, saizvršiocima i saučesnicima u izvršenju krivičnih djela iz optužnice koji su mu poznati, kao i o krivičnim djelima u kojima su učestvovali.

Potpisivanjem sporazuma Šarenac se odriče prava na žalbu na presudu koju mu, na osnovu sporazuma, izrekne Sud BiH. Sporazum je proslijeđen Sudu BiH.

Izvor: Srna