latinica  ћирилица
15/11/2017 |  22:32 ⇒ 22:56 | Autor: RTRS

K.Varoš: Petrović predsjednik Opštinskog odbora starješina VRS (FOTO)

Aleksandar Saša Petrović izabran je večeras na Izbornoj skupštini za predsjednika Opštinskog odbora Organizacije starješina Vojske Republike Srpske Kotor Varoš, a za potpredsjednika Gojko Eskić.
Kotor Varoš - Izborna skupština opštinskog odbora starješina V - Foto: SRNA
Kotor Varoš - Izborna skupština opštinskog odbora starješina VFoto: SRNA

"Republika Srpska je naša svetinja i kao što smo je sa ponosom odbranili u ratu danas imamo obavezu da je sačuvamo u miru. Naša osnovna uloga će biti upravo jačanje svih boračkih kategorija, te patriotizma i slobodarskih tradicija srpskog naroda i Vojske Republike Srpske, sa težištem na očuvanju lika i časti srpskog starješine i vojnika", istakao je Petrović.

U Predsjedništvo Opštinskog odbora ove organizacije izabrani su još Gojko Vučenović, Živko Narić, Dragoljub Mikić, Zoran Kragić i Nebojša Gajić.

Za predsjednika Skupštine Opštinskog odbora izabran je Rajko Ponorac, dok je njegov zamjenik Gojko Vučenović.

Potpredsjednik Organizacije Slobodan Župljanin rekao je da je ta organizacija prva koja poručuje da ne smiju biti dovedeni u pitanje tekovine odbrambeno-otadžbinskog rata i njegova najveća vrijednost - Republika Srpska.

"Među ključnim ciljevima ove organizacije je podrška institucijama vlasti Republike Srpske i svim drugim društvenim snagama na zaštiti dejtonske pozicije Republike Srpske i suprotstavljanju svim oblicima njenog ugrožavanja", naglasio je Župljanin.

Kotor Varoš - Izborna skupština opštinskog odbora starješina

Predsjednik Organizacije Milovan Milutinović čestitao je Petroviću izbor na mjesto predsjednika Opštinskog odbora, te podsjetio da su do sada formirana četiri regionalna odbora - u Banjaluci, Bijeljini, Prijedoru i Doboju, a da će do kraja godine biti formirani i u Istočnom Sarajevu i Trebinju.

"Poštujemo tuđe, ali ne smijemo se stiditi da kažemo da volimo Republiku Srpsku, jasno se pozicionirajući kao patriote kojima je stalo do očuvanja vjekovnih ognjišta", zaključio je Milutinović.

Izbornoj skupštini Organizacije starješina Vojske Republike Srpske prisustvovala su 24 od 30 oficira i podoficira sa područja opštine Kotor Varoš, kao i brojne starješine iz Banjaluke, Laktaša, Doboja i Teslića.

Aleksandar Saša Petrović, koji je večeras izabran za predsjednika Opštinskog odbora Organizacije starješina Vojske Republike Srpske Kotor Varoš, za vrijeme odbrambeno-otadžbinskog rata bio je najmlađi major Vojske Republike Srpske, kao komandant Drugog bataljona 22. Pješadijske brigade.

Izvor: SRNA