latinica  ћирилица
17/11/2017 |  11:13 | Autor: RTRS

Kancelarija za KiM: Hitno otkriti napadače na Bojana Staletovića

Kancelarija Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju zatražila je od nadležnih organa da hitno utvrde ko je počinilac napada na Srbina Bojana Staletovića u nacionalno mješovitom naselju Bošnjačka Mahala u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice.
Kancelarija za KiM (Foto: Kancelarija za KiM) -
Kancelarija za KiM (Foto: Kancelarija za KiM)

Iz Kancelarije su upozorili da incidenti takve vrste, osim nespokojstva Srba u Kosovskoj Mitrovici, mogu da prouzrokuju nekontrolisanu eskalaciju međuetničkog nasilja, koja nije u interesu ni srpskih, ni albanskih žitelja tog grada.

"Policija privođenjem počinilaca mora da pruži doprinos stvaranju bezbednog okruženja u Bošnjačkoj Mahali, gde su međuetnički incidenti, nažalost, sve učestaliji. Napad na Staletovića potvrđaje koliko su opravdana strahovanja i skepsa lokalnih organa vlasti u severnom delu Kosovske Mitrovice u vezi sa otvaranjem mosta preko Ibra i koliko je opasno insistirati na tome, a da se prethodno ne stvore adekvatni bezbednosni uslovi", navedeno je u saopštenju.

Bojan Staletović povrijeđen je sinoć kada je na njega nasrnula grupa nasilnika, a napadnut je i u aprilu u Bošnjačkoj Mahali, u etnički motivisanom incidentu.

Izvor: SRNA