latinica  ћирилица
19/11/2017 |  13:38 ⇒ 13:56 | Autor: RTRS

Prijedor - Počela sa radom peta Škola liderstva

U Prijedoru je počela da radi "Škola liderstva" koju pohađa 30 polaznika, a cilj je da se osposobe za aktivno učešće na tržištu rada i uspješno bavljenje preduzetništvom.
Prijedor - Počela sa radom peta Škola liderstva - Foto: SRNA
Prijedor - Počela sa radom peta Škola liderstvaFoto: SRNA

Fondacija "Zajednički put", organizator "Škole liderstva", navodi da petu generaciju čini 20 polaznika iz Prijedora, devet iz Novog Grada i jedan polaznik iz Oštre Luke.

Među mladim liderima su studenti, srednjoškolci, fakultetski obrazovani mladi ljudi, koji će i kroz ovo neformalno učenje raditi na profesionalnom usavršavanju.

Prva komponenta projekta obrađena na današnjoj radionici u prostorijama Omladinskog savjeta grada je "Zapošljavanje: mapiranje tržišta rada i karijerno savjetovanje".

"Mladi lideri će u narednom periodu kroz različite radionice i simulacije besplatno usvajati nove vještine i znanja", navodi se u saopštenju.

"Škola liderstva" predstavlja tradicionalni projekat, koji se u kontinuitetu realizuje, uz pokroviteljstvo Fondacije "Zajednički put" i Ministarstva porodice, omladine i sporta Republike Srpske. Ove godine podršku su dali opština Novi Grad i grad Prijedor.

Izvor: Srna