latinica  ћирилица
22/11/2017 |  13:03 | Autor: RTRS

Dva Srbina u konkurenciji za najbolje rukometaše svijeta

Iza srpskih rukometaša je veoma uspješna godina, što pokazuje izbor za najboljeg igrača svijeta u 2017. godini. Na njemu su se našla dva srpska igrača - Momir Ilić i Ilija Abutović.
Momir Ilić (foto:press.rs) -
Momir Ilić (foto:press.rs)

Abutović je imao izvanrednu sezonu. Sa selekcijom Srbije je izborio plasman na Evropsko prvenstvo u Hrvatskoj, dok se sa Vardarom popeo na krov Evrope. Tim iz Skoplja je u finalu Lige šampiona pobijedio Pari Sen Žermen, a srpski bek je imao veliku ulogu, posebno u odbrani.

Abutović se tako našao u konkurenciji za najboljeg defanzivca, a rivali za laskavu nagradu biće mu Luka Karabatić (PSŽ), Viran Moros (Barselona) i Tobijas Karlson (Flenzburg).

Kandidat za najboljeg rukometaša svijeta, ali i idealan tim je i bivši kapiten "orlova" Momir Ilić. On je imao dobru sezonu u Vespremu, bio je najbolji igrač ovog kluba, no to nije bilo dovoljno za osvajanje Lige šampiona. Mađarski tim se plasirao na završni turnir, ipak stao je u polufinalu.

Međutim, to ne može umanjiti njegove odlične igre, zbog čeka se našao i u užem izboru za najboljeg lijevog beka na svijetu. Da bi do te nagrade i došao, moraće da nadmaši rivale Vuka Borozana (Vardar), Sandera Sagosena i Mikela Hansena (Pari Sen Žermen).

U konkurenciji za najboljeg svjetskog rukometaša nalazi se 32 igrača, a pobjednik će biti poznat poslije glasanja u kom učestvuju novinari i navijači, a koje će se završiti 7. decembra.

Izvor: Blic