latinica  ћирилица
22/11/2017 |  17:59 | Autor: RTRS

Mandić: Haški sud služi za propagandu velike laži

Sramna presuda generalu Ratku Mladiću potvrđuje da je Haški tribunal antisrpska tvorevina i da je formiran da bi vodeći srpski političari i oficiri bili predstavljeni kao isključivi krivci za građanski rat u bivšoj SFRЈ, izjavio je Srni predsjednik Nove srpske demokratije Andrija Mandić.
Andrija Mandić (foto: www.cdm.me/) -
Andrija Mandić (foto: www.cdm.me/)

"Karakter Haškog suda precizno je opisao sam general Mladić u današnjem obraćanju, prije nego što će biti udaljen iz sudnice. Haški sud nije tijelo koje se bavi utvrđivanjem istine, već služi za propagandu velike laži", istakao je Mandić.

On dodaje da srpski narod, bez obzira na presude i odluku Tribunala, nikada neće zaboraviti Vojsku Republike Srpske na čijem čelu su bili general Mladić i Radovan Karadžić.

"Ta vojska je obezbijedila opstanak našeg naroda na teritorijama zapadno od Drine i spriječila da nam se ponovi ono što se dogodilo 1941-1945. godine", kaže Mandić.

On je istakao da srpska istorija nepogrešivo svjedoči da su izdajnici uvijek završavali na smetljištu istorije, a patriote bile, na kraju, pobjednici.

"Nemam dilemu kako će naši potomci vrednovati žrtvu koju i danas kao narod prilažemo opštoj nacionalnoj stvari i sa kakvim će prezirom osuditi one druge koji će se pridružiti antisrpskom horu koji je iskoristio priliku da laž proglasi istinom", istakao je Mandić.

Prema njegovim riječima, lomljenje kičme srpskom narodu ne odvija se samo u Haškom tribunalu, već svuda gdje razni centri moći procjenjuju da Srbi predstavljaju prepreku za ostvarivanje njihovih antisrpskih planova, od Podgorice do Beograda i Banjaluke.

"U velikoj borbi koja se u ovom vremenu vodi kroz pružanje otpora okupatorima na svakom mjestu, ne smije ni najmanje da nas obeshrabri činjenica da neki koji su, koliko do juče, bili sa nama u istom stroju, počinju da podliježu neprijateljskoj propagandi i odriču se Republike Srpske, Crne Gore i Kosova i Metohije, kao i velikih imena naših državnika i vojnika koji su živote i slobodu dali braneći srpske nacionalne interese", poručio je Mandić.

Izvor: SRNA