latinica  ћирилица
22/11/2017 |  18:01 ⇒ 18:49 | Autor: RTRS

Čović posjetio pripadnike OS BiH u Avganistanu

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Dragan Čović rekao je danas, tokom susreta sa pripadnicima kontingenta Oružanih snaga BiH u Avganistanu, da su one tokom proteklih godina izrasle u moderne snage, sposobne da djeluju i izvan granica vlastite zemlje, koliko god je to nekada bilo nezamislivo.
Čović u posjeti OS BiH u Avganistanu - Foto: klix.ba
Čović u posjeti OS BiH u AvganistanuFoto: klix.ba

"Vjerujem da smo to i pokazali aktivnim učestvovanjem u mirovnoj operaciji `Odlučna podrška` ovdje u Avganistanu, koja se smatra jednom od najtežih i najzahtjevnijih operacija", istakao je Čović.

On je naglasio značaj OS BiH koje su, iako formirane od tri vojske koje su u prošlom ratu bile na suprotstavljenim stranama, pokazale jedinstvom i profesionalnošću da je suživot u BiH moguć, ali da je u sve potrebno uložiti mnogo strpljenja i tolerancije, saopšteno je iz Predsjedništva BiH.

Prema Čovićevim riječima, pred BiH je još jedan optimističan, ali ne i nedostižan cilj, a to je aktivacija Akcionog plana za članstvo u NATO.

Čović je, u ime Predsjedništva BiH, uručio priznanje pripadnicima OS BiH za izvanredne rezultate i profesionalnost u izvršavanju zadataka u misiji "Odlučna podrška" u Avganistanu, te poželio uspjeh u daljem radu.

Uz Čovića, delegaciju čine i ministar odbrane BiH Marina Pendeš, savjetnik bošnjačkog člana Predsjedništva Selmo Cikotić i savjetnik člana Predsjedništva iz Republike Srpske Zoran Đerić.

Izvor: SRNA