latinica  ћирилица
23/11/2017 |  11:59 | Autor: RTRS

"Garda Panteri": Heroj Ratko Mladić je trajna kategorija

Udruženje veterana "Garda Panteri" iz Bijeljine saopštilo je danas da su heroj Ratko Mladić i Republika Srpska trajne kategorije."Garda Panteri" poručuje svima koji su sudili nekadašnjem komandantu Glavnog štaba Vojske Republike Srpske generalu Ratku Mladiću i svima koji zbog presude likuju, da heroju i narodu Republike Srpske nisu presudili, a "neće mu ni suditi".
Bijeljina - Udruženje veterana "Garda Panteri" - Foto: SRNA
Bijeljina - Udruženje veterana "Garda Panteri"Foto: SRNA

"Narod Republike Srpske, a pogotovo mi borci znamo ko je bio general Mladić, ma koliko se vi upirali da ga proglasite krivim za nepostojeće zločine. Poručujemo vam da u tome niste uspjeli, niti ćete ikada uspjeti", navodi se u saopštenju Udruženja.

Povodom suđenja i izricanja presude generalu Mladiću, iz "Garde Panteri" ističu da je to bilo samo čitanje presude koja je napisana na dan podizanja optužnice.

"Niste vi gospodo ti koji ćete pisati našu istoriju. Našu istoriju su napisali najbolji sinovi Republike Srpske - 28.000 Srba svojom krvlju i svojim životima odbranilo je slobodu srpskog naroda i stvorilo Republiku Srpsku", navodi se u saopštenju.

Prvostepeno vijeće Haškog tribunala za zločine u bivšoj Јugoslaviji osudilo je juče nekadašnjeg komandanta Glavnog štaba Vojske Republike Srpske generala Ratka Mladića na doživotnu kaznu zatvora.

Izvor: SRNA