latinica  ћирилица
23/11/2017 |  13:21 ⇒ 17:42 | Autor: RTRS

Kojić za RTRS: Danas okvirni dogovor o pripremi žalbe generala Mladića (VIDEO)

Danas u popodnevnim časovima biće održan sastanak između tima odbrane generala Mladića i direktora Republičkog centra za istraživanja rata, ratnih zločina i traženje nestalih Republike Srpske Milorada Kojića, na kojem će biti dogovoren okvir i način na koji će biti koncipirana žalba.
Milorad Kojić - Foto: Screenshot
Milorad KojićFoto: Screenshot

Kojić je naglasio da će na tom sastanku prisustvovati i sin Ratka Mladića, Darko.

Međutim, tim odbrane dok ne dobije otpravak presude, ističe Kojić, neće znati u potpunosti koji su to koraci kojim bi trebalo da idu.

"Tim odbrane je taj koji kreira način na koji će se pisati žalba. Mi ćemo u punom kapacitetu biti na raspolaganju odbrani generala Mladića", rekao je Kojić i dodao da postoji mogućnost da se uradi rekonstrukcija događaja na Markalama po istom principu na koji je urađena i rekonstrukcija događaja na Tuzlanskoj kapiji.

Kojić je naglasio da će taj korak uspjeti realizovati s obzirom na dobro iskustvo kada je bila u pitanju rekonstrukcija Tuzlanske kapije koja je urađena u saradnji sa Ministrastvom odbrane Srbije koje je, kako je rekao, i ovaj put zainteresovano.

Kojić je dodao da postoji mogućnost da se i Rusija uključi kao pomoć timu odbrane Ratka Mladića.

On je istakao da je njegovo mišljenje, a pretpostavlja i cjelokupnog srpskog naroda, jeste da Haški tribunal nije ispunio svoju svhu.