latinica  ћирилица
23/11/2017 |  13:43 | Autor: RTRS

Radojičić: Vukajlović nastavlja da radi sa SNSD-om

Gradonačelnik Banjaluke i predsjednik Gradskog odbora SNSD-a Banjaluka Igor Radojičić izrazio je zahvalnost što je odbornik Kluba Sloboda Stojan Vukajlović odlučio da nastavi da radi zajedno sa SNSD-om.
Igor Radojičić - Foto: RTRS
Igor RadojičićFoto: RTRS

"Prošle godine na izborima mi smo izabrani na istoj strani, u istom bloku, radili smo i zajedno, kaoliciono za gradonačelnika, ali i svako za svoju odborničku listu", izjavio je Radojičić novinarima u Banjaluci.

On je rekao da je nakon problema do kojih je došlo unutar DNS-a, jedan broj odbornika napustio ovu stranku ili je isključen iz nje, što je njihova unutrašnja stvar. "Ali je bilo jasno da put kojim ide dio odbornika DNS-a /Klub Sloboda/ koji su ga napustili nakon tog raskola, put ne samo opozicije, već čak i uvreda, kleveta, pa i nekih vrlo ružnih riječi", naglasio je Radojičić.

On je rekao da su odabrali pogrešan put i da je Vukajlović vidio da to nije njegov put, i ne samo on već i dio drugih aktivista DNS-a koji su u unutrašnjem raskolu u stranci otišli nekim drugim putem.

Radojičić je rekao da će SNSD biti znatno ojačan na nekoliko gradskih lokacija.

Vukajlović, koji je od danas zvanično u SNSD-u, rekao je novinarima da će djelovati u interesu građana, ističući da je u odborničke klupe došao svojim i zalaganjem birača koji su ga podržali kao odbornika vladajuće koalicije.

On je mandat u Skupštini grada dobio kao odbornik DNS-a, a napustio je ovu stranku polovinom jula zajedno sa odbornicima Budimirom Balabanom i Nenadom Šibarevićem.

Vukajlović kaže da je djelovao kao nezavisni odbornik u unutar Kluba Sloboda, ali da ne želi da bude "dio nečijih ličnih previranja unutar političkih partija".

On je Klubu Sloboda poželio sreću.

"Njihov put je takav, a moj put je da ne želim da iznevjerim građane koji su me birali kao pozicionog odbornika. Ostao sam na istom fonu. Nijednog momenta nisam djelovao u opoziciji, jer bi odlazak u opoziciju bio izdaja ljudi koji su me podržali kao odbornika vladajuće koalicije", rekao je Vukajlović.

Od danas SNSD u klupama gradske Skupštine ima 12 odbornika.

Izvor: SRNA