latinica  ћирилица
23/11/2017 |  15:08 ⇒ 15:20 | Autor: RTRS

"Hag nije procesuirao počinioce zločina nad Srbima u Mrkonjić Gradu"

Boračka organizacija Mrkonjić Grada saopštila je da je ogorčena presudom koja je u Hagu izrečena generalu Ratku Mladiću, navodeći da je Haški tribunal potvrdio da nije pravni već politički sud.
Mrkonjić Grad - Foto: RTRS
Mrkonjić GradFoto: RTRS

U saopštenju se navodi da je Haški tribunal formiran isključivo da sudi Srbima i da je jedini cilj njegovog postojanja stvaranje lažne slike o proteklom ratu u BiH po kojoj su Srbi zločinci, a svi ostali žrtve.

"Da je drugačije, Haški sud bi osudio barem jednog zločinca za zločine počinjene nad srpskim narodom Mrkonjić Grada u kojem je pronađena najveća masovna grobnica sa 181 tijelom srpskih žrtava, pri čemu su poznati svi počinioci i nalogodavci ovog zločina", ističe se u saopštenju.

Iz Boračke organizacije Mrkonjić Grad dodaju da bi Haški tribunal, da je sud pravde, sudio i Hrvatskoj i njenim generalima zbog agresije na Republiku Srpsku i više njenih opština.

"Boračka organizacija i borci Mrkonjić Grada dobro znaju istinu o proteklom odbrambeno-otadžbinskom ratu i ulozi komandanta Vojske Republike Srpske u njemu i nikakve lažne presude ne mogu promijeniti svima poznate činjenice i istinu", naglašava se u saopštenju.

Haški tribunal osudio je juče nekadašnjeg komandanta Glavnog štaba Vojske Republike Srpske generala Ratka Mladića na doživotnu kaznu zatvora.

Izvor: SRNA