latinica  ћирилица
23/11/2017 |  16:26 ⇒ 18:38 | Autor: RTRS

Šamac- Podsticajima do većeg zapošljavanja (VIDEO)

U cilju podrške razvoju privrede i zapošljavanju, Opština Šamac ove godine je iz budžeta izdvojila 50.000 KM podsticaja za male privrednike.
Šamac - zapošljavanje - Foto: RTRS
Šamac - zapošljavanjeFoto: RTRS

Zahvaljujući tome, 26 radnika sa evidencije Biroa rada dobilo je posao.

Tanackovići su počeli da proizvode kore za pite prije sedam mjeseci i ubrzo uvidjeli da se potražnja za njihovim proizvodima svakodnevno povećava. Zapošljavaju pet radnika, a zahvaljujući podršci opštine od 5.000 maraka, planiraju osavremenjavanje i proširenje proizvodnje.

Zlatan Dujić, iz ZR "Tanacković", kaže da im ova podrška mnogo znači, te da će im pomoći da pokušaju da prošire proizvodnju i da nastave kontinuitet rada.

Pravo na subvencije za zapošljavanje najmanje troje novih radnika sa evidencije Biroa rada ostvarilo je još 10 malih privrednika i zanatlija.

Milanka Petković, iz ZU "Petković", rekla je da su do sada zaposlili šest osoba, s tim što je četvoro sa Biroa, a dvoje je prešlo kod njih iz radnog odnosa. Naglasila je da planiraju da prošire posao i da zapošljavaju nove radnike.

- Ovdje su u pitanju proizvodne, zanatske i uslužne djelatnosti za zapošljavanje tri i više, odnosno pet i više radnika i nabavka novih mašina za proizvodne namjene na području opštine - rekao je Đorđe Milićević, načelnik opštine Šamac.

Za ovaj vid podrške zapošljavanju opština Šamac obezbijedila je 50.000 KM. Priliku za dobijanje subvencija za zapošljavanje novih radnika imaju mali privrednici i zanatlije koji do sada nisu bili korisnici takve vrste pomoći, a konkurs je otvoren do kraja godine.