latinica  ћирилица
23/11/2017 |  16:47 ⇒ 18:36 | Autor: RTRS

Skelani- Obnovljena ambulanta (VIDEO)

Sredstvima Vlade Republike Srpske i opštine Srebrenica od 180.000 KM rekonstruisana je zgrada ambulante u Skelanima kod Srebrenice.
Ambulanta u Skelanima - Foto: RTRS
Ambulanta u SkelanimaFoto: RTRS

Sanirani su mokri čvorovi, instalacije, opremljena je unutrašnjost objekta, stomatološko odjeljenje i labaratorija.
Ambulanta koje je izgrađena još 1984. godine, nakon 33 godine je renovirana. Mještani Skelana i ostalih udaljenih sela, nakon obnove, ne moraju putovati 50 kilometara do Doma zdravlja u Srebrenicu.

Opština je učestvovala sa 30 odsto sredstava u adaptaciji ambulante, a istovremeno iz lokalnog budžeta uloženo je oko pola miliona maraka u Dom zdravlja.

Načelnik Srebrenice Mladen Grujičić kaže da će ovo biti velika pomoć ovdašnjim mještanima.

Direktorica Doma zdravlja Srebrenica Vesna Јovanović kaže da je oko 2.500 građana zdravstveno osigurano i da koristi usluge ove ambulante.

Osim ambulante za pružanje primarne zdravstvene zaštite, mještanima više desetina sela uz Drinu, na usluzi će biti i zubarska ordinacija i labaratorija.

Ministar zdravlja Republike Sršpske Dragan Bogdanić istakao je da je cilj resornog ministarstva i Vlade Srpske da u svim područjima Republike građanima pruža kvalitetnu zdravstvenu zaštitu. Dodao je i da je vrijednost ovih radova oko 180.000 maraka.

Osim rekonstrukcije ambulante u Skelanima, realizacijom ovog projekta obnovljena su i dva sprata srebreničkog Doma zdravlja.