latinica  ћирилица
24/11/2017 |  15:25 ⇒ 16:19 | Autor: RTRS

U banjalučkom naselju Petrićevac otvoreno dječije igralište

U banjalučkom naselju Petrićevac, na lokaciji Žute zgrade, danas je otvoreno novo dječije igralište koje je izgrađeno, zahvaljujući prilozima građana i donaciji preduzeća "Žute zgrade - Fortuna".
U banjalučkom naselju Petrićevac otvoreno dječije igralište - Foto: SRNA
U banjalučkom naselju Petrićevac otvoreno dječije igrališteFoto: SRNA


Igralište je otvorio gradonačelnik Banjaluka Igor Radojičić, koji je naglasio da je velika akcija izgradnje dječijih igrališta Gradske uprave i društveno odgovornih kompanija jedna od aktivnosti koju su najbolje prihvatili građani.

On je rekao da je ove godine završeno sedam dječijih igrališta, a da je u toku izgradnja još četiri, saopšteno je iz Gradske uprave.

Radojičić kaže da je lokacija za ovo igralište obezbijeđena, zahvaljujući donaciji, a da je doprinos dao i Savjet mjesne zajednice Petrićevac.

"Grad Banjaluka će sa ovom akcijom nastaviti i u narednoj godini, jer imamo još zainteresovanih kompanija koje žele da grade dječija igrališta", naveo je Radojičić.

On je istakao da Grad na području Petrićevca ima mnogo planova za narednu godinu, pogotovo kada je riječ o obnovi Ulice kralja Aleksandra, što bi trebalo da bude jedna od većih investicija u 2018.

"Ova ulica je žila kucavica koja povezuje više naselja i učinićemo sve da se obnovi. U vrhu naših prioriteta je izgradnja objekta za društvene potrebe - ambulante i mjesne zajednice, zatim regulacija potoka, te dodatno ulaganje kroz međunarodne donacije u Osnovnu školu `Miloš Crnjanski`", napomenuo je Radojičić.

Odbornik u Skupštini grada Banjaluka Draško Stanivuković, rekao je da je vrijednost projekta 20.000 KM, ističući da su izgradnju igrališta pomogli mještani novčanim prilozima.

"Ovo je prvo dječije igralište koje je izgrađeno na Petrićevcu u protekle četiri decenije. Uskoro bi trebalo da bude izgrađena i staza za šetnju oko igrališta i postavljene sprave za vježbanje", najavio je Stanivuković i podsjetio da su Savjet Mjesne zajednice Petrićevac i Gradska uprava sarađivali i na uređenju učionice u prirodi u dvorištu Osnovne škole "Miloš Crnjanski".

Dalibor Simić, vlasnik preduzeća "Žute zgrade - Fortuna", rekao je da je ovo preduzeće doniralo zemljište za izgradnju dječijeg igrališta i apelovao na sve građane da čuvaju ovo igralište kako bi djeca iz ovog naselja imala lijep prostor za igru i druženje.

Izvor: Srna