latinica  ћирилица
24/11/2017 |  15:42 ⇒ 17:05 | Autor: RTRS

Usvojen set zakona o akcizama bez glasova SDS-ovih ministara

Savjet ministara usvojio je set zakona o akcizama bez glasova ministara iz Republike Srpske /SDS/, izjavio je ministar bezbjednosti BiH Dragan Mektić.
Savjet ministara BiH - Foto: RTRS
Savjet ministara BiHFoto: RTRS


Mektić je naveo da su protiv zakona glasali ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović i on.

"Prema Poslovniku o radu Savjeta ministara, set zakona dobio je većinu glasova i kao takav ide u dalju proceduru", rekao je Mektić novinarima i dodao da ne zna koja je verzija usvojena jer prilikom rasprave i glasanja nije imao prijedloge zakona ni u pisanom materijalu niti u elektronskoj verziji.

On je istakao da je tražio da ovi zakoni budu skinuti sa dnevnog reda današnje sjednice Savjeta ministara.

"Što se mene tiče, urađen je presedan", naglasio je Mektić.

Za set zakona o akcizama glasao je i ministar transporta i komunikacija Ismir Јusko iz SBB-a, iako su iz ove stranke ranije najavljivali da su protiv ovakvih zakonskih prijedloga.

Usvojeni su Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o akcizama u BiH, Nacrt zakona o izmjeni Zakona o sistemu indirektnog oporezivanja u BiH i Prijedlog zakona o izmjenama i dopuni Zakona o uplatama na jedinstveni račun i raspodjeli prihoda.

Predlagač sva tri zakonska akta je Upravni odbor Uprave za indirektno oporezivanje BiH.

Podsjećamo, jedan od uslova za dobijanje druge tranše sredstava iz kredita MMF-a je usvajanje seta zakona o povećanju akciza na naftu i naftne derivate.

Izvor: Srna