latinica  ћирилица
24/11/2017 |  16:03 | Autor: RTRS

Pritvor za Mirka Kukića zbog krađe i prijetnje policajcu

Banjalučko Okružno javno tužilaštvo predložilo je pritvor za Mirka Kukića /52/ iz Laktaša zbog sumnje da je počinio tešku krađu i napao službeno lice u vršenju dužnosti, saopšteno je iz ovog tužilaštva.
Okružno javno tužilaštvo Republike Srpske - Foto: SRNA
Okružno javno tužilaštvo Republike SrpskeFoto: SRNA

Osumnjičeni je u periodu od 5. do 8. marta u mjestu Dovići, u opštini Laktaši, provalio u privatni stambeni objekat odakle je ukrao veću količinu novca koji je pripadao licu čiji su inicijali B.S, nakon čega je pobjegao.

On je prije dva dana u mjestu Јakupovci, u opštini Laktaši, počinio krivično djelo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti, jer je vatrenim oružjem prijetio policajcu.

Pritvor je predložen zbog osnovane bojazni da će osumnjičeni ometati krivični postupak tako što će uticati na svjedoke.

Mjere pritvora predložene su i zbog toga što je riječ o krivičnom djelu za koje se može izreći kazna zatvora od 10 godina ili teža, a koja je posebno teška, s obzirom na način izvršenja ili posljedice krivičnog djela.

Pritvor je predložen i zbog toga što bi puštanje na slobodu osumnjičenog rezultiralo stvarnom prijetnjom narušavanja javnog reda ili izazivanja uznemirenosti javnosti.

O prijedlogu za određivanje pritvora odlučiće sudija za prethodni postupak Okružnog suda u Banjaluci.

Zbog teške krađe, u istom predmetu uhapšen je i u banjalučkom Okružnom javnom tužilaštvu ispitan i Goran Babić /46/ iz Banjaluke koji je u nastavku krivičnog postupka pušten da se brani sa slobode.

Izvor: SRNA