latinica  ћирилица
04/12/2017 |  14:17 ⇒ 05/12/2017 | 12:05 | Autor: RTRS

Uspjeh Banjalučkog studentskog pozorišta u Moskvi

Uspjeh Banjalučkog studentskog pozorišta, koji je osvojio "srebrnog viteza" na festivalu "Zlatni vitez" u Moskvi za predstavu "Mlijeko", veoma je značajan za ovaj grad koji nastoji da se više otvori u ovoj oblast da bi imao uspješnu kandidaturu za prijestonicu kulture 2024. godine, rekao je predsjednik Skupštine Banjaluka Zoran Talić.
Predstava "Mlijeko" Banjalučkog studentskog pozorišta - Foto: RTRS
Predstava "Mlijeko" Banjalučkog studentskog pozorištaFoto: RTRS

Čestitajući na ovoj nagradi, Talić je dodao da je Banjalučko studentsko pozorište sa predstavom "Mlijeko" pokazalo da je prevazišlo lokalne i izašlo u međunarodne kulturne okvire.

On je rekao novinarima, nakon prijema u Upravi grada, da će grad nastaviti da podržava rad ovog pozorišta.

Direktor Banjalučkog studentskog pozorišta Bojana Tomašević rekla je da učešće na festivalu u Moskvi ima veliki značaj, te predstavlja vjetar u leđa za naredne uspjehe.

"Osim `srebrnog viteza` za predstavu `Mlijeko`, `zlatnog viteza` za najbolja glumačka ostvarenja osvojili su Јelena Trepetova Kostić za ulogu majke i Aleksandar Ristanović za ulogu Lefterisa", rekla je Tomaševićeva.

Glumac Aleksandar Ristanović rekao je da mu je ovo bilo nezaboravno iskustvo koje će doprinijeti da njegovi budući angažmani budu bogatiji znanjima koja je stekao u Moskvi.

"Predstava 'Mlijeko' je intimnijeg karaktera i publika je bila uvučena u nju, a sudeći prema reakcijama, pozorišni jezik je zaista univerzalan i dopire do svakog, naročito kada govori o ljudskoj duši", rekao je Ristanović.

Izvor: Srna