latinica  ћирилица
06/12/2017 |  16:34 ⇒ 16:47 | Autor: RTRS

Mektić učestvovao na konferenciji Interpola u Dohi

Ministar bezbjednosti BiH Dragan Mektić učestvovao je u Dohi na međunarodnoj konferenciji Interpola o borbi protiv trgovine ljudima i krijumčarenja izbjeglica, gdje se sastao sa ministrom administrativnog razvoja, rada i socijalnih poslova Katara Isa Bin Sad el Naimijem.
Sarajevo - Doha - Mektić - Foto: SRNA
Sarajevo - Doha - MektićFoto: SRNA

Konferenciji, u organizaciji Ministarstva unutrašnjih poslova Katara i Interpola, prisustvovalo je više od 200 predstavnika zemalja i međunarodnih organizacija koje djeluju u oblasti borbe protiv trgovine ljudima, saopšteno je iz Ministarstva bezbjednosti BiH.

"Mektić je tokom boravka u Dohi sa Naimijem razgovarao o unapređenju saradnje, razmjeni informacija i iskustava u oblasti borbe protiv trgovine ljudima. Naimi je upoznao Mektića o izmijenjenim procedurama koje olakšavaju dolazak i angažovanje radnika iz BiH u Kataru", navedeno je u saopštenju.

Tokom sastanka je istaknuto da postoji interes građana i firmi iz Katara za investiranje i turističke posjete BiH, posebno nakon uspostavljanja direktne avionske linije za Sarajevo.

Mektić je naglasio da bezbjednosne i druge agencije u BiH preduzimaju mjere kako bi stvorili bezbjedno okruženje i ambijent za privlačenje stranih investitora i turista.

Izvor: SRNA