latinica  ћирилица
06/12/2017 |  17:02 ⇒ 22:50 | Autor: RTRS

Bošnjaci u institucijama Srpske pozvali Hrvate na "borbu za konstitutivnost"

Predstavnici Bošnjaka u institucijama Republike Srpske pozvali su izabrane predstavnike Hrvata "na zajedničku borbu radi ostvarivanja pune konstitutivnosti i ravnopravnosti" na prostoru Republike Srpske.
Saklić u Srebrenici - Foto: SRNA
Saklić u SrebreniciFoto: SRNA

Pozivaju na "otvaranje međustranačkih razgovora radi zajedničkog političkog nastupa na prostoru Republike Srpske radi  sticanja potpune ravnopravnosti i jednakih mogućnosti za sve građane na prostoru Srpske".

Nakon sastanka potpredsjednika Republike Srpske, Ramiza Salkića sa izabranim i imenovanim političkim predstavnicima Bošnjaka, saopšteno je da je razgovarano o aktuelnim problemima i izazovima s kojima se suočavaju Bošnjaci povratnici.

Sastanku su prisustvovali Senad Bratić, potpredsjednik NSRS, te Edin Ramić, federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica, Kemo Čamdžija, potpredsjedavajući Vijeća naroda Republike Srpske, kao i Mujo Hadžiomerović, predsjednik Kluba Bošnjaka u Vijeću naroda Republike Srpske i Admir Čavka, predsjednik Kluba poslanika "Domovine" u NSRS.

Kako je saopšteno iz Salkićevog kabineta, učesnici sastanka su osudili "nastavak prakse negiranja zločina nad Bošnjacima, veličanja ratnih zločinaca i vrijeđanja žrtava". Pozvali su vlast u Srpskoj da se "okrene izgradnji društva jednakih mogućnosti za sve građane, uz poštovanje žrtava i osudu ratnih zločina".

Izvor: Nezavisne novine