latinica  ћирилица
07/12/2017 |  15:19 ⇒ 16:28 | Autor: RTRS

Krcata Marakana čeka Zvezdino evropsko proljeće!

Od 21.05 časova na stadionu Rajko Mitić na programu je jedan od najvažnijih mečeva u novijoj istoriji Crvene zvezde.

Najtrofejniji srpski klub imaće priliku da pobjedom protiv Kelna, u posljednjem kolu grupe H Lige Evrope, obezbijedi prolaz u nokaut fazu nekog evropskog takmičenja poslije tačno dvije i po decenije.

Crveno-bijeli su posljednji put dočekali evropsko proljeće 1992. godine kada su branili titulu prvaka Evrope, savladavši Panatinaikos golom Siniše Mihajlovića, ali to nije bilo dovoljno za pokušaj odbrane trofeja LŠ.

Najbliža istom cilju bila je generacija kluba iz sezone 2005/2006 – kada je na klupi bio Valter Zenga, a u špicu igrao Nikola Žigić. Međutim, dva pogotka Kevina Gameira u samom finišu susreta u Strazburu (2:2) bila su dovoljna za novi šok tima sa popularne Marakane.

Danas, izabranici Vladana Milojevića su sjajnim igrama u izuzetno teškoj grupi, u kojoj se nalaze još Arsenal i BATE Borisov, došli u situaciju da sudbinu u potpunosti drže u svojim rukama pred posljednjih devedeset minuta fudbala.

Srpski vicešampion može dalje i u slučaju remija, samo ako BATE ne slavi na Emirejtsu protiv "Tobdžija", ali Milojevića ne zanima nikakvo kalkulisanje pred više od 50.000 navijača na domaćem terenu.

"Ne volim da kalkulišem, ni u životu, ni u sportu. Ne možemo se voditi tom logikom. Ovo je utakmica koju će sigurno da odluče hrabrost i disciplina. Mi smo spremni za ovaj meč. Pritisak postoji, rekao sam igračima da treba da uživaju i da su oni doveli Zvezdu ovdje. Mislim da imamo snage, neka daju sve od sebe, neka uživaju i vidjećemo na kraju kakav će rezultat biti. Šta god da se desi, oni su za mene junaci, doveli su Zvezdu gdje jesu", jasan je bio Milojević, koji ne može da računa samo na od ranije povrijeđenog Nemanju Radonjića, što je svakako veliki hendikep.

Zvezda istovremeno igra sjajno i u domaćem šampionatu – poslije 20. rundi Superlige zauzima prvo mjesto na tabeli sa 53 boda, uz gol razliku 51:7 i samo jednim porazom, šest više od vječitog rivala Partizana.

Potencijalni sastav Crvene zvezde:

4-2-3-1: Borjan – Rodić, Savić, Le Talek, Stojković – Krstičić, Donald – Pešić (Milić), Kanga, Srnić – Boaći

Karata za utakmicu decenije odavno nema, na najvećem srpskom stadionu biće i nešto više od 4.000 navijača, ali je teško očekivati da će se uopšte i čuti pored 48.000 zvezdaša.

Izvor: B92