latinica  ћирилица
07/12/2017 |  16:14 | Autor: RTRS

Šuman objavio spisak za utakmicu protiv Švajcarske

Selektor rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Bilal Šuman, saopštio je spisak rukometaša na koje će računati u dvije predstojeće kvalifikacijske utakmice za Svjetsko prvenstvo protiv Švajcarske.
Rukometaši BiH - Foto: nezavisne novine
Rukometaši BiHFoto: nezavisne novine

Na spisku Šumana nalazi se 20 igrača među kojima je i nekoliko povratnika u A reprezentaciju, a na spisku su: Benjamin Burić, Admir Ahmetašević, Edin Tatar, Tomislav Nuić, Alen Ovčina, Faruk Vražalić, Srđan Predragović, Vladimir Vranješ, Senjamin Burić, Muhamed Toromanović, Igor Mandić, Mirsad Terzić, Nikola Prce, Marin Vegar, Marko Tarrabochia, Ivan Karačić, Јosip Perić, Marko Panić, Dejan Malinović i Ibrahim Haseljić.

"Zmajevi" će u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 10. januara igrati gostujuću utakmicu protiv Švajcarske, a tri dana kasnije planirana je domaća utakmica u Tuzli sa istom reprezentacijom.

"Nemamo nikakvih kalkulacija! Ukoliko razmišljamo, a razmišljamo o SP moramo sve dati od sebe da obje utakmice protiv Švicarske iskoristimo na najbolji mogući način, a to je pobjeda u dvije utakmice. Analiziraćemo protivnike i maksimalno se pripremiti za odlučujuće utakmice naše reprezentacije", izjavio je selektor reprezentacije Bilal Šuman.

Izvor: Nezavisne novine