latinica  ћирилица
07/12/2017 |  17:18 | Autor: RTRS

Poruka na "Marakani": Stop nasilju nad ženama

Koordinaciono tijelo za rodnu ravnopravnost i FK Crvena zvezda uključili su se u globalnu kampanju "16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama".
Transparent kod istočne tribine: Stop nasilju nad ženama - Foto: blic.rs
Transparent kod istočne tribine: Stop nasilju nad ženamaFoto: blic.rs

Tim povodom na stadionu "Rajko Mitić" postavljen je veliki transparent na istočnoj tribini: "Stop nasilju nad ženama", uoči ključne utakmice Lige Evrope sa Kelnom.

- Poznato je da svaka druga žena u Srbiji trpi neki vid nasilja, bilo da je psihičko, fizičko ili ekonomsko. Nasilje nad ženama je veliki problem u čije rješavanje treba da se uključi cijelo društvo. Drago mi je da je naš najtrofejniji klub prepoznao značaj borbe protiv rodno zasnovanog nasilja i da ćemo zajedno poslati jasnu poruku da je nasilje nad ženama i djevojčicama nedopustivo - izjavila je potpredsjednica Vlade i predsjednica Koordinacionog tijela za rodnu ravnopravnost Zorana Mihajlović.

Transparent je narandžaste boje, jer je to zvanična boja kampanje "16 dana aktivizma" i ona simboliše svijetlu i optimističnu budućnost oslobođenu od nasilja nad ženama i djevojčicama. Cilj ove kampanje je podizanje svijesti za suzbijanje nasilja nad ženama, a Zvezda je prvi klub koji se uključio.

Izvor: Blic