latinica  ћирилица
10/12/2017 |  18:29 ⇒ 11/12/2017 | 10:16 | Autor: RTRS

Šulić: PDP opet pravi loš cirkus pred zasjedanje NSRS

Vlada Republike Srpske i njena premijerka Željka Cvijanović je u želji i nastojanjima da pomogne majkama i porodiljama predložila Zakon kojim bi mladim majkama pružila određenu sigurnost. Јedini koji su politizovali ovu temu u pokušaju da opet prave loš cirkus pred zasjedanje Narodne skupštine su iz PDP-a-rekao je za portal RTRS Denis Šulić, predsjednik Mladih SNSD-a.
Denis Šulić - Foto: SRNA
Denis ŠulićFoto: SRNA

Da li je moguće, pita Šulić, da PDP osuđuje predložene mjere kojima se materinski dodatak povećava sa dosadašnjih 70 na 405 KM?

"Kako racionalno objasniti ovu njihovu pobunu, osim da ne mogu podnijeti ništa dobro iz Republike Srpske pa makar se to odnosilo i na naraštaje koji dolaze. Ako ste gospodo tražili da se Zakonom obuhvate majke čija djeca imaju manje od 12 mjeseci, da li ste se pitali na koji način i kojim pravom Vi upravo diskriminišete one koje su rodile prije 13 i više mjeseci? ističe Šulić.

On dodaje da ovim potezom PDP pokušava da prikupi jeftine političke poene obećavajući nešto za šta i sami znaju da je nemoguće izvesti i za šta ih ne podržavaju ni njihove kolege iz Saveza za promjene.

"Ovo je novi Zakon koji obuhvata sve nezaposlene majke koje će rađati djecu i niko nema pravo, ni vi niti mi, da manipulišemo istim", ističe Šulić.