latinica  ћирилица
12/12/2017 |  19:46 ⇒ 22:25 | Autor: RTRS

Demobilisani pripadnici takozvane Armije BiH na udaru Elektroprivrede BiH

Demobilisanim borcima koji protestuju ispred zgrade Vlade Federacije BiH u Sarajevu, poštar je jutros uručio račun za električnu energiju.

Građani BiH u prosjeku čekaju 125 dana na priključak električne energije, međutim spor sistem očito se nije odrazio na demobilisane borce ispred zgrade Vlade Federacije BiH u Alipašinoj ulici s obzirom na to da su u mnogo kraćem roku dobili priključak na električnu energiju.

Nikome nije jasno kako su uopšte demonstranti koji su ispred Federalne vlade postavili šatorsko naselje mogli postati kupci električne energije od Elektroprivrede BiH. Naime, svaki krajnji kupac dužan je Elektroprivredi BiH podnijeti zahtjev za prethodnu elektroenergetsku saglasnost za krajnjeg kupca u kojem mora navesti adresu prebivališta ili adresu sjedišta.

Osim toga, potencijalni kupac električne energije u zahtjevu jasno mora popuniti koja je namjena objekta u kojem uvodi struju, odnosno da li je riječ o stambenom, poslovnom, stambeno-poslovnom, ili nekom od ostalih objekata.

U računu za električnu energiju koji je stigao demonstrantima jasno je navedeno da se on odnosi na potrošenu energiju na adresi Alipašina 41 gdje se nalaze Vlada Federacije BiH i Centrala Socijaldemokratske partije BiH.

Izvor: Blic