latinica  ћирилица
13/12/2017 |  12:04 ⇒ 17:34 | Autor: RTRS

Uprava krim policije izuzela dokumentaciju iz Područne jedinice RUGIP-a Teslić

Republička uprava za geodetske i imovinsko-pravne poslove saopštila je da su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova izuzeli određenu dokumentaciju iz Područne jedinice uprave u Tesliću, te obavili informativni razgovor sa postupajućim referentom.
Opština Teslić - Foto: RTRS
Opština TeslićFoto: RTRS

Pripadnici Uprave kriminalističke policije MUP-a Republike Srpske po nalogu Okružnog tužilaštva Doboj obavili su razgovor sa većim brojem lica u Tesliću zaposlenih u opštinskoj upravi i teslićkoj ispostavi RUGIP-a.

Obavljen je razgovor sa licima zaposlenim u jednom privatnom preduzeću, zbog sumnje u protiv-pravno pribavljanje višemilionske koristi, saznaje RTRS.

Prema saznanjima, budžet opštine Teslić oštećen je za 3,6 miliona maraka, a riječ je o predmetu zemljišta preduzeća "PROMTES".

Kako je za RTRS potvrđeno policijski službenici Uprave kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Doboj, preduzimaju aktivnosti na rasvjetljavanju krivičnih djela "Zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja" i "Falsifikovanje isprava" KZRS.

Naime, za više lica zaposlenih u Republičkoj upravi za geodetske i imovinsko-pravne poslove Republike Srpske, Područna jedinica Teslić, i u jednom privrednom društvu sa sjedištem u Tesliću, postoji osnov sumnje da su za ovo privredno društvo pribavili protivpravnu imovinsku korist u iznosu od oko 3.600.000 KM, te za isti iznos oštetili budžet opštine Teslić.

Policijski službenici Uprave kriminalističke policije izuzeli su potrebnu dokumentaciju, te će nakon provedene kriminalističke obrade nad izvršiocima navedenih krivičnih djela nadležnom tužilaštvu podnijeti izvještaj o počinjenim krivičnim djelima.