latinica  ћирилица
13/12/2017 |  15:45 ⇒ 18:53 | Autor: RTRS

U trebinjskoj bolnici završena rekonstrukcija ginekologije (VIDEO)

U trebinjskoj bolnici završena je rekonstrukcija Odjeljenja za ginekologiju i akušerstvo i Odsjeka za neonatologiju. To je prva kompletna rekonstrukcija nakon više od četiri decenije, a porodilje i bebe sada imaju mnogo bolje uslove za boravak i liječenje.
Trebinje - porodilište - Foto: RTRS
Trebinje - porodilišteFoto: RTRS

Porodilište, sobe za pacijentkinje, kupatila- sve je u novom ruhu. Uslovi, u odnosu na prethodni period, po ocjeni porodilja, su neuporedivo bolji.

Kompletna rekonstrukcija završena je u rekordnom roku. Nije bilo problema u funkcionisanju odjeljenja za vrijeme izvođenja radova. U prethodnih 48 sati rođeno je čak 10 beba, dok će ukupan broj novorođenčadi u odnosu na prethodnu godinu biti veći za 10 odsto.

Srdan Lugonja, načelnik Odjeljenja za ginekologiju i akušerstvo bolnice Trebinje, naglasio je da su sve do sada radili u skučenim uslovima, ali i pored toga posao nije trpio, nije bilo infekcija i defilea građevinskih radnika.

Za rekonstrukciju izdvoejno je 140.000 maraka, od čega je trećina novca obezbijeđena iz Fonda solidarnosti Grada Trebinje, a dvije trećine su donatorska sredstva.

U perthodnom periodu, osim u renoviranje prostora, ulagalo se i u novu opremu. Bolnica je vlastitim sredstvima, za potrebe Odjeljenja ginekologije, kupila novi ultrazvuk, a donacijom japanske vlade nabavljen je i novi CT uređaj.