latinica  ћирилица
13/12/2017 |  16:06 ⇒ 18:14 | Autor: RTRS

Počela peta "Laktaška zima"

KROSHARD humanitarnim treningom za pomoć u liječenju Ognjena Dragojevića u Laktašima je počela peta Privredno-zabavna manifestacija "Laktaška zima". Brojni sadržaji privlačni su i za turiste iz inostranstva.
Laktaši (Foto: laktasi-info.com) -
Laktaši (Foto: laktasi-info.com)

Predstavljanje domaće gastronomske ponude uz bogat kulturni program privlači sve više stranih turista.

"Popunjenost turističkih smještajnih kapaciteta je veoma zadovoljavajuća, i svi ugostitelji se pripremaju za proslavu Nove godine i rezervacije su u toku. Hotel `San` maksimalno je popunjen gdje imamo veliku posjetu turista iz Slovenije i Hrvatske", naglasio je direktor Turističke organizacije opštine Laktaši Miloš Vujinić.

Uz standardne sadržaje dočeka Nove godine, u programu ovodišnje manifestacije dosta je novina kojima se nastoji upotpuniti turistička ponuda opštine.

"Ova Laktaška zima je specifična i po tome jer smo uveli Etno tržnicu, čime pokušavamo da popularizujemo sve ono što žene sa područja opštine rade i da im na taj način damo mogućnost da to prezentuju", rekao je zamjenik načelnika opštine Laktaši Miroslav Kodžoman.

Dječija Nova godinu počinje 31. decembra u 12 sati gdje će za najmlađe biti organizovan prigodan program kao što je dolazak Djeda Mraza, kao i prednovogodišnja žurka koja će biti 29. decembra sa početkom u 20 časova kada će se predstaviti proizvođači rakije i vina sa opštine Laktaši.

Laktaška zima traje do 6. januara.